IMG_2339.JPG
       
     
PLAN SECTION 6x6 in TAKEHARAb.jpg
       
     
 The linear distribution of spaces adapts accordingly with the existing topography, allowing circulation movement to flow through a gentle ramp.  Openings though the house frame the native vegetation in unexpected compositional accidents. 
       
     
Takehara Residence
       
     
 This single family residence is located in Encanto CA., an area with low density residential community.  Mr. & Mrs. Takehara’s first requirement was to keep an existing orange tree in the middle of the property, as well to make the first floor completely wheelchair accessible. 
       
     
 With the client’s conditions, and the tight low density zoning requirements enforced by local municipality, the solution was to propose a contemplation wood deck next to the orange tree as the center of the house. The “deck and tree” have a direct relationship with the living room, the kitchen, as well as the canyon in the back of the property.
       
     
IMG_1445.JPG
       
     
IMG_1451.JPG
       
     
IMG_2339.JPG
       
     
PLAN SECTION 6x6 in TAKEHARAb.jpg
       
     
 The linear distribution of spaces adapts accordingly with the existing topography, allowing circulation movement to flow through a gentle ramp.  Openings though the house frame the native vegetation in unexpected compositional accidents. 
       
     

The linear distribution of spaces adapts accordingly with the existing topography, allowing circulation movement to flow through a gentle ramp.  Openings though the house frame the native vegetation in unexpected compositional accidents. 

Takehara Residence
       
     
Takehara Residence

Encanto CA.

 This single family residence is located in Encanto CA., an area with low density residential community.  Mr. & Mrs. Takehara’s first requirement was to keep an existing orange tree in the middle of the property, as well to make the first floor completely wheelchair accessible. 
       
     

This single family residence is located in Encanto CA., an area with low density residential community.

Mr. & Mrs. Takehara’s first requirement was to keep an existing orange tree in the middle of the property, as well to make the first floor completely wheelchair accessible. 

 With the client’s conditions, and the tight low density zoning requirements enforced by local municipality, the solution was to propose a contemplation wood deck next to the orange tree as the center of the house. The “deck and tree” have a direct relationship with the living room, the kitchen, as well as the canyon in the back of the property.
       
     

With the client’s conditions, and the tight low density zoning requirements enforced by local municipality, the solution was to propose a contemplation wood deck next to the orange tree as the center of the house. The “deck and tree” have a direct relationship with the living room, the kitchen, as well as the canyon in the back of the property.

IMG_1445.JPG
       
     
IMG_1451.JPG